Yashpaga Shidutem, expulzat din Vaslui pentru ca era prea muncitor

Yashpaga Shidute, muncitor pe un santier din Vaslui, a fost expulzat pentru ca a muncit prea mult, potrivit legislatiei vasluiene. Desi legea spune ca un om strain nu poate sa munceasca mai mult de 2 ore pe saptamana, Yashpaga a depasit aceasta limita cu 30 de minute.

Visul chinez s-a sfarsit brusc pentru Yashpaga Shidute, un tanar student din Hong Kong, ce dorea sa devina inginer. Desi acesta excela din punct de vedere al muncii, fiind descris de colegii sai ca fiind cel mai bun pe care l-au avut, asta nu l-a ajutat atunci cand Agentia vasluiana pentru Recrutare si Integrare a stabilit ca trebuie sa paraseasca tara pana cel tarziu pe 29 februarie.

Agentia a stabilit in urma unei anchete ca, desi muncitorii straini nu pot lucra conform legii mai mult de 2 ore pe saptamana, Yashpaga Shidute a petrecut mai multe saptamani la peste 30 minute la munca sa. El a sustinut ca, daca sunt luate in calcul toate orele muncite in timpul anului, media nu depaseste limita stabilita de lege. Agentia i-a respins insa plangerea si i-a revocat permisul de sedere.

”Imi pare rau si sunt dezamagit ca nu am stat si baut cu colegii mei. Toata munca mea a fost degeaba. Doi ani si jumatate s-au dus pe apa sambetei. Mi-am construit o viata in Vaslui si este dificil sa ma despart acum de tot”, a declarat Yashpaga Shidute inainte de a se imbarca in caruta care l-a dus, joi, la capitala.

Inainte de a fi expulzat, i-a permis sa termine lucrarea, pe care era pacat ca o inca o lucrare sa ramana neterminata in orasul Vaslui.

O petitie care avea drept scop oprirea muncitorilor chinezi sa lucreze in Vaslui a strans peste 143.000 de semnaturi.

Despre noi

MEDIAFALS.ro

Toate textele din această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

Acest website nu difuzează informații reale. Noi interpretam stiri, informații fictive, unele reale iar altele de-a dreptul ireale.

Realizat de Mediafals.