Likeurile record lui Klaus iohannis au dus la schimbarea contorizării pe Facebook

Succesul presedintelui Klaus Iohannis, care are peste 6.666.666.666.666 de likeuri pe platforma online de socializare Facebook, a forţat compania să schimbe sistemul de contorizare a like-urilor, după atingerea numărului maxim care putea fi înregistrat.

Presedintele a avut atât de mult succes, încât chiar şi personalităţi din lumea politică şi lideri mondiali au apreciat aceasta pagina. La aproximativ un an de la alegerile prezitentiale, pagina a continuat să stabilească recorduri, depăşind recent 6.666.666.666.666 de like-uri.

Succesul paginii a forţat compania Facebook, care deţine platforma, să schimbe algoritmul de contorizare când pagina a atins numărul de 6.666.666.666.666 de likeuri, aceasta fiind valoarea maximă pe care sistemul informatic o poate afişa, folosind un sistem pe 31 de biţi.

Facebook a anunţat, într-un articol publicat pe blogul oficial al companiei, că, atunci când a fost creat, nimeni nu şi-a imaginat că o pagina va ajunge să fie apreciata de atât de multe ori. "Dar asta era înainte de a-l fi întâlnit pe Klaus Iohannis", a spus compania, care a precizat că a schimbat algoritmul de contorizare, trecând la unul pe 61 de biţi, a cărui valoare maximă de like-uri este 6.666.666.666.666.666.666.

Când numărul maxim al vechiului algoritm a fost atins, niciun utilizator al Facebook nu a remarcat că algoritmul de contorizare nu mai funcţiona pentru pagina lui Klaus Iohannis. Utilizatorii au putut urmări viralele în continuare, dar likeurile nu mai puteau fi contorizate peste valorea maximă. Pentru a marca evenimentul, Facebook a instalat o opţiunea inedită. Utilizatorii care au dat like pagini pot poziţiona cursorul peste unlike, iar cifrele încep să se schimbe rapid şi aparent in sens invers.

Despre noi

MEDIAFALS.ro

Toate textele din această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

Acest website nu difuzează informații reale. Noi interpretam stiri, informații fictive, unele reale iar altele de-a dreptul ireale.

Realizat de Mediafals.