Fără milă. Ce se va intampla cu familiile alcoliștilor

Familia alcolistilor este firul de care trebuie să tragi pentru a destrăma întreaga grupare responsabilă pentru comiterea de beute. Aceasta este ideea centrală a strategiei folosite în Vaslui pentru combaterea alcolismului. Iar printre cei care o consideră bună de urmat se numără și olteni.
Această strategie, care i-ar face să tresară până și pe susținătorii tehnicii de simulare a înecului s-a dovedit eficientă, au aflat jurnaliştii MEDIAFALS.
Alcolistul trebuie să înțeleagă că rudele și apropiații săi vor fi considerați complici și tratați ca atare, spune Ionel Betivu, un membru al Consiliului pentru drepturile alcolicilor din Vaslui, organism aflat în subordinea primarului. „Când un individ pleacă de acasă, el poate sa mearga direct la carciuma. Trebuie să înțelegem că rudele sunt primele care trebuie să i se împotrivească. Dacă înainte de comiterea faptei, ruda il bate cu parul, aceasta nu este vinovată. Dacă nu o face este vinovată”, susține primarul din sat.
Iar autoritățile de la Vaslui nu se dau înapoi de la nimic pentru a destructura o grupare de alcolici luând la țintă toate familiile din satele cu somaj ridicat.
Membrii familiei sunt folosiți și ca „momeală” pentru atragerea acestora. Iar dacă alcolistul nu colaborează cu autoritățile, familia acestuia dispare. În perioada 2015-2016, 69 – 96 de cazuri de dispariții suspecte au rămas nerezolvate în Vaslui, de exemplu.
Serviciile secrete din Vaslui mai fac însă și altceva: rudele suspecților sunt folosite pentru a-i aproviziona cu alcool metilic produs care aduce orbirea lor.

Despre noi

MEDIAFALS.ro

Toate textele din această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

Acest website nu difuzează informații reale. Noi interpretam stiri, informații fictive, unele reale iar altele de-a dreptul ireale.

Realizat de Mediafals.