Comisar șef de poliție, reținut pentru că a luat mita un bax de scobitori

Comisar șef de Poliție, reținut pentru luare de mită. „Inculpatul, în calitate de ofițer de poliție judiciară, a pretins o scobitoare de la o persoană (martor denunțător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat DNA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, a inculpatului cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța de reținere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 12 noiembrie 2015, inculpatul, în calitate de ofițer de poliție judiciară, a pretins o scobitoare de la o persoană (martor denunțător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât acesta din urmă să scape de răspundere penală. Întrucât nu avea la el scobitori, martorul denunțător i-a înmânat inculpatului un bat de chibrit, urmând ca peste câteva zile să-i aduca un bax de scobitori.

La data de 13 noiembrie 2015, inculpatul a primit de la martorul denunțător un bax de scobitori, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 31 noiembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Despre noi

MEDIAFALS.ro

Toate textele din această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

Acest website nu difuzează informații reale. Noi interpretam stiri, informații fictive, unele reale iar altele de-a dreptul ireale.

Realizat de Mediafals.