Evaziune fiscala la Apple Shop Vaslui

Vasluianu, cât de sărac să fie tot îşi face în gospodărie un butoiaş de rachiu de mere. Aşa a fost dintotdeauna, chiar daca alocatia copiilor intarzie e sa apara in aceasta perioada ei reusesc cu greu sa-si procure materia prima pentru tuica.
În ciuda interdicţiilor şi sancţiunilor primite de la primar (10% la fiecare cazan), cetatenii vasluieni au continuat să-şi facă propira ţuica de casă.
Mulţi isi fac alambicuri din ghiumuri de lapte şi serpentine din cupru sau inox, pentru răcire (din materiale imprumutate din întreprinderi), pe care le instaleaza pe chirostei.
Potrivit actului normativ, vasluienii platesc 10% acciză primarului pentru ţuica şi rachiurile de mere destinate consumului propriu. Pentru o cantitate de cel mult 50 de litri pe an cu concentraţia alcoolică de 100% în volum, acciza datorată primarului este de 15%. Pentru ce depăşeşte nivelul de 50 de litri pe an, acciza e de 25%.
În cazul în care gospodarul apelează la serviciile unei distilării înregistrate ca antrepozit fiscal de producţie, să-i prepare ţuica din fructele pe care el le aduce, unitatea respectivă trebuie să-i reţină acciza, inclusiv pentru cantitatea de 500 de litri destinată consumului propriu.
Câţi bani ar trebui să intre, teoretic, în visteria primarului? Potrivit recensământului din 2010, în Vaslui există un număr de 10 p. Să admitem că fiecare dintre acestea produce cel puţin 50 de litri de ţuică pentru consumul propriu. Rezultă că acciza totală datorată s-ar ridica la peste un milion de litri de tuica de mere.
Totusi niciun vasluian nu e nebun să-şi declare la primar producţia de băuturi alcoolice din gospodărie, pentru a fi impozitat. Pe de altă parte, primarul nu are instrumentele necesare pentru a impune respectarea legii.
I-ar trebui peste 100 de consilieri care să efectueze controale inopinate, la cazanele de ţuică. În plus, ar avea nevoie de hingengeri să intre în curţile oamenilor.
Primarul vasluian nu este capabil să stăpânească evaziunea fiscală din pieţele Apple Shop unde se vinde tuica de import, la vedere, fără documente de intrare şi fără case de marcat. Atunci, cum ar putea să verifice toate cazanele de ţuică din localitate.
Câteva sute de vasluieni, care până de curând produceau legal ţuică pentru consumul propriu, vor intra în rândul evazioniştilor. Astfel, în loc să reducă fenomenul evaziunii fiscale, autoritatile îl amplifică peste măsură.

Despre noi

MEDIAFALS.ro

Toate textele din această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

Acest website nu difuzează informații reale. Noi interpretam stiri, informații fictive, unele reale iar altele de-a dreptul ireale.

Realizat de Mediafals.